خاندان بزرگ کوهستانی درزابل(سیستان و بلوچستان)

شجره نامه

۱۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

۲۲
خرداد

  • رضا کوهستانی
۱۲
خرداد

1- خاندان کوهستانی در سیستان اکثرا در روستاهای اطراف کوه خواجه خصوصا روستای خراشادی (جعفر شهباز قبلی) شهرستان جدید التاسیس هامون زندگی می نموده اند. که هم اکنون نیز تعداد کمی آنجا ساکن و بقیه به مرکزاستان و شهرهای داخلی ویا به سایر استانهای کشور بنابر شغلی که اختیار کرده اند نقل مکان نموده اند.

  • رضا کوهستانی
۱۰
خرداد


ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم


یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُم مِّن ذَکَرٍ وَأُنثَىٰ وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّـهِ أَتْقَاکُمْ ۚ إِنَّ اللَّـهَ عَلِیمٌ خَبِیر

ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم، و شما را تیره ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید [ و اینها ملاک برتری نیست ]، قطعا گرامی ترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست. بی تردید خداوند دانای آگاه است. ﴿الحجرات: ١٣﴾

  • رضا کوهستانی
۰۹
خرداد

  • رضا کوهستانی
۰۹
خرداد

                                                                       به نام خدا

سلام علیکم


ازآنجایی که خاندان بزرگ کوهستانی مستقر در زابل از دید بزرگان , محققین , نویسندگان و مورخان محترم پوشیده مانده برآن شدم که با یاری خداوند متعال و با همکاری کلیه بزرگواران , معتمدین و آگاهان به این خاندان بتوانم شجره نامه آنان را استخراج و به رشته تحریر درآورده و به استحضار تمامی دوستان و علاقه مندان برسانم .ان شالله که همه دوستان وآشنایان این حقیر را در این مسله مهم یاری نموده و از کمک های خویش دریغ ننمایند.


                                                                          کوچک شما  ـ  کوهستانی

                     شماره تماس : 09055233800


  • رضا کوهستانی
۰۹
خرداد

  • رضا کوهستانی
۰۸
خرداد

دریاچه هامون

دریاچه و تالاب بین‌المللی هامون سومین دریاچه بزرگایران پس از دریاچه خزر و دریاچه ارومیه، هفتمین تالاببین‌المللی جهان[۲] و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران است. دریاچه و تالاب هامون در استان سیستان و بلوچستان واقع شده‌اند.[۳] این دریاچه از سه دریاچه کوچک به نام‌های هامون پوزک، هامون سابوری و هامون هیرمند تشکیل شده‌است که در زمان فراوانی آب به هم می‌پیوندند و دریاچه مشترک هامون بین افغانستان و ایران را تشکیل می‌دهند. رودخانه هیرمند شریان اصلی ورود به هامون و رودخانه‌های خاش‌رود، فراه، هاروت‌رود، شوررود، حسین‌آباد و نهبندان به هامون می‌ریزند.

  • رضا کوهستانی
۰۸
خرداد

رستم افسانه یا واقعیت؟

Rostam

جهت دادن به انگاره‏هاى اساطیرى و ایجاد پیوند بین تاریخ و افسانه، آن‌چنان آسان نمى ‏نماید تا از این طریق بتوان به شخصیت تاریخى یا اسطوره‏اى قهرمانان شاهنامه یا داستانهاى اساطیرى سایر ملتها راه یافت. بدون شک، اگر به وجود افسانه‏اى قهرمانان حکایات، با نگرشى جهان‏ بینانه بنگریم، تبلور و تموّج زندگى آدمهاى پیش ازتاریخ و منشها، آرزوها و تجلیات درونى آنها را بازمى ‏یابیم. بنابراین، توجه به شخصیت افسانه‏اى یا تاریخى رستم نیز سالها، بلکه قرنها، است که مورد نگرش و عنایت افراد جامعه، به طور عام، و اهل تحقیق، به طور خاص، بوده و پس از این نیز خواهد بود.افسانه ‏ها نه تنها در بین مردم کشور ما رایج بوده و هست، بلکه تمام ملتها، به نوعى، ازمجموعه‏اى افسانه‏ ها و اسطوره‏ ها برخوردارند. اما قضیه‌ی‌ مهم این است که نباید این افسانه‏ها را با خرافات، که خود نشانه‏اى از تنگ‌ میدانى فرهنگى است، یکى بدانیم، زیرا که خرافات مقوله ه‏اى دیگر و اساطیر موضوع دیگرى است. معمولاً، افسانه‏ها نگرشى به حماسه و بازپردازى روحى و تقویت جنبه‏هاى ملى و قومى دارند، اما خرافات سر در گریبان ناتوانى فرهنگى.
  • رضا کوهستانی
۰۸
خرداد
سیستان و بلوچستان
IranSistanBaluchistan-SVG.svg
مرکز زاهدان
مساحت ۱۸۱٬۷۸۵[۱] کیلومترمربع
جمعیت ۲۸۱۳۰۹۳ نفر[۲]
پراکندگی ۱٫۲۰۶
تعداد شهرستان‌ها ۱۹ شهرستان
منطقه زمانی IRST (گرینویچ+۳:۳۰)
-تابستان (دی‌اس‌تی) IRDT (گرینویچ+۴:۳۰)
استاندار دانیال محبی [۳]

استان سیستان و بلوچستان پس از استان کرمان بعنوان دومین استان پهناور کشور در جنوب شرقی ایران واقع است. این استان با حدود ۱۸۱٬۷۸۵ کیلومتر مربع وسعت کمابیش اندازه کشور سوریه بزرگی دارد و بیش از ۱۱ درصد وسعت ایران را دربرمی‌گیرد. سیستان شامل زابل و شهرهای شمال استان است که البته بخش بزرگ سیستان قدیم در افغانستان بوده که هم اکنون جزو خاک افغانستان می‌باشد و بلوچستان دربرگیرنده بقیه شهرها از زاهدان تاچابهار می‌باشد،البته بخش بزرگی از بلوچستان بر اساسقرارداد گلدسمید از ایران جدا شد و تا مدت‌ها به نامبلوچستان انگلیس شناخته می شد،ولی در حال حاضر تحت عنوان ایالت بلوچستان بخشی از پاکستان است.

  • رضا کوهستانی
۰۸
خرداد



حیاط مرکزی کهن دژ


یکی از مهمترین آثار باستانی ایران  بر روی یک بلندی در دل هامون جای گرفته است. زمانی این مکان، که به کوه خواجه موسوم است، همچون جزیره در میان هامون بود ولی اینک در بستر خشک دریاچه تشنه، جاده است که ما را به آن می رساند…آثار باستانی متعلق به دوره اشکانیان و ساسانیان در این مکان مقدس حکایت از تمدن کهن سیستان دارد.

حیاط مرکزی کهن دژ
حیاط مرکزی کهن دژ

صبحگاه نوروزی است که زابل را به قصد دیدن کوه خواجه ترک می کنیم. راهی جاده زاهدان شده و کمی که از زابل دور می شویم تابلوی راهنمای کوه خواجه ما را به سوی غرب می راند. با پیش راندن به سوی غرب چهره کوه نمایان می شود و کم کم بستر هامون است که پذیرای ماست.

  • رضا کوهستانی